Equmeniakyrkans Tour de Konferance har nått Hönö.

Tandemcykeln trampas nu av kyrkoledare Lasse Svensson och Equmenias generalsekreterare Carin Dernulf, som bjuder på glass och samtal längs vägen.

Hönö runt gick färden under torsdagen. Betelkyrkan, badstranden, Missionskyrkan och tältet. På varje plats delades glass och glada tillrop ut.

-Det här är en mobil monter, för att stärka vårt varumärke, sa Carin Dernulf, som såg påfallande fräsch ut trots den tunga cykeln.

Men om de bägge ledarna stod för trampet på själva Hönö, så har Pelle Lindvall, kommunikatör och ansvarig för sociala medier i Equmeniakyrkan och Oscar Elfström, blivande pastor, gjort den verkligt heroiska insatsen, nämligen att cykla från Jönköping till Hönö på fyra dagar.

-Det är ett pass lika långt som en dagsetapp i Tour de France, 20 mil, men de gjorde det på fyra dagar, och dessutom med en utmaning för varje etapp, förklarade Lasse Svensson.

-Det var tungt, mycket tyngre än jag trodde. Särskilt i blåst och uppförsbackar. Vi cyklade fem mil om dagen, sa Pelle Lindvall och berättade att färden började i Fjällstugans församling utanför Jönköping och första stoppet blev i Hovslätt, man firade gudstjänst. Sen följde Timmele utanför Ulricehamn, där den stora scoutkåren ordnade med lägerbål.

-Förutom alla församlingsmedlemmar vi träffade blev det också många möten och samtal med människor längs vägen, sa Oscar Elfström.

Så gästades Tånga hed utanför Vårgårda, där nästa kyrkokonferens ska hållas.

-Och det ska bli en familjvänlig konferens, där mötte vi många barnfamiljer, sa Pelle Lindvall och berättade att sista stoppet var Lerum utanför Göteborg, där det arrangerades kaffeprovning.

Alla arrangemang filmades och direktsändes på Facebook.

-Det här är ett sätt att att lyfta det lokala och visa att kyrkan är mer än Alvik, sa Linnea Hjelm, kommunikatör i Equmeniakyrkan och själva hjärnan bakom det hela.

-Ja, det var jag som kom med idén, men jag valde att inte cykla själv. Någon måste hålla i trådarna för arrangemanget också, sa hon.

Vad som nu händer med cykeln, när touren är avslutad är oklart. Kanske får den stanna på Hönö och rulla vidare nästa år.


 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne