Eldsjälar prisade på jubileumsgala

Equmenia firade i helgen 10 år med en stor jubileumsgala och med viktiga beslut inför framtiden. – Jag lämnade riksstämman med en bra känsla av att både ha fått fira de första 10 åren och ta nya tag inför det fortsatta arbetet, säger ordförande Ludvig Essebro.

Ludvig Essebro är imponerad över ungdomarnas sätt att tackla de olika diskussionerna under stämman. Han tycker att det fanns spänst i debatterna som hölls på en saklig nivå.

Som Sändaren tidigare rapporterat hade det kommit in ovanligt många motioner från föreningar runt om i landet. En av dem handlade om Equmeniakyrkans och Equmenias gemensamma ansvar för åldersgruppen 20-25 år. Diskussionerna resulterade i ett beslut om att Equmenia ska skriva en motion till kyrkokonferensen.

– Redan idag arbetar både vi och kyrkan med åldersgruppen, men det är fortfarande så att vi ser ett stort tapp av unga vuxna. Ombuden menade att vi behöver diskutera med kyrkan om hur vi kan möta den här åldersgruppen på ett bättre sätt.

Stämman beslutade också, i  enlighet med en annan motion, att tillsätta en grupp som ska komma med förslag på hur Equmenia ska nå gamingkulturen, alltså ungdomar som spelar dator. 

Ytterligare en motion handlade om ensamkommande barn och ungdomar. Även den togs av stämman som ställde sig bakom kravet på ett omedelbart stopp av omflyttningen av ensamkommande i asylprocessen.

Under den festliga jubileumsgalan delades priser ut i fem olika kategorier.  Emma Tonnvik, Göteborg, utsågs till årets eldsjäl för sina insatser som volontär på fotbollsläger i Ryssland och för engagemang i flyktinghjälp.

Lizzie Danielsson, Equmenia Hjortsberga, prisades som årets förebild. Lizzie är 80 år och fortfarande en inspirerande scoutledare.

 Equmenia Tureholmskyrkan, Sösdala, fick ta emot priset som årets pionjär för att ha startat en Soul children-kör.

Årets förening blev Equmenia Anderstorp, vars ihärdiga arbete trots få scouter gav resultat och nu är de många.

Equmenias utmärkelse för särskilda insatser kring medlemsrekrytering gick till Betlehemskyrkans unga Gävle, där församlingsmedlemmar erbjuds bli stödmedlemmar i föreningen genom att betala för armband som föreningen själv tillverkat.

Christina Larsson

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.