Dödssiffran stiger efter branden i Ryssland

Minst 53 personer har bekräftats omkomna i branden i ett köpcenter i Ryssland. Men dödssiffran befaras stiga ytterligare eftersom flera människor fortfarande saknas.

Branden ska ha börjat i en biograf i det välbesökta köpcentret i Kemerovo vid 11-tiden på söndagsförmiddagen. Taket i två biosalonger kollapsade av branden, enligt Rysslands federala utredningsmyndighet. Elden härjade sedan omkring 1 000 kvadratmeter av köpcentret.

Minst 53 personer har bekräftats omkomna, uppger myndigheterna enligt Tass. Samtidigt uppges 16 personer fortfarande saknas. Anhöriga postar efterlysningar på sociala medier för att försöka få information om saknade och myndigheterna har upprättat ett kontaktcenter i en skola i närheten för att ta emot förfrågningar från människor som söker efter saknade familjemedlemmar.

Enligt rysk räddningstjänst är branden släckt och räddningsarbetare försöker nu ta sig upp på de översta våningarna där taket rasat in.

"Varuhuset, som är flera våningar högt, var fullt med folk mitt på dagen en söndag. Ingen vet exakt hur många människor som befann sig där inne när det började brinna", säger Alexander Jeremejev vid den lokala räddningsmyndigheten i ett uttalande, enligt AFP.

Ryska utredare uppger att fyra personer har gripits efter branden, bland dem finns köpcentrets ägare.

Fakta: Dödliga bränder på senare år
Ett köpcenter i Kazan i Tatarstan eldhärjades i mars 2015 och 11 människor omkom.

I april 2013 brann det i en psykiatrisk klinik i Moskva-regionen, med 38 dödsoffer som följd. De flesta var patienter som inte kunde ta sig ut då fönstren var låsta.

Bara ett par månader senare, i september 2013, omkom 37 människor när en brand bröt ut på ett psykiatriskt sjukhus i Luka i nordvästra Ryssland.

I juni 2009 omkom 156 människor vid en brand på en nattklubb i Perm, i en av de värsta katastroferna i Rysslands moderna historia.

Källa: AFP.

TT/Sändaren

Taggar:

UTRIKES

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.