Diakoniaaktivister anordnade gala för Musikhjälpen i Uppsala

Musikhjälpen har blivit ett fenomen som många vill vara en del av. Diakonias aktivistgrupper i Uppsala och Stockholm ville dra sitt strå till stacken, och anordnade en Musikhjälpen-gala med frågesport och insamling till organisationens arbete i Uppsala Missionskyrka den 9 december.

   - Musikhjälpen är något som många känner till och som många stödjer, och det är enkelt att delta i något som redan är etablerat. Flera Diakoniagrupper har gjort galor för Musikhjälpen tidigare och Göteborg var några som inspirerade oss väldigt mycket. Vi har även haft en gala i precis de här lokalerna under Earth Hour för två år sedan, så vi visste att det skulle fungera här. Det är ett bra sätt att samla in pengar på, ett väldigt bra koncept, säger Micael Grenholm, en av arrangörerna från Diakonias aktivistgrupp i Uppsala.

   - Och att besegra och bekämpa HIV är också något som är helt i enlighet med vad Diakonia och Diakoniaaktivisterna vill arbeta för, tillägger han.

V-dala spelmanslag, ett anrikt spelmanslag grundat 1961 från en av Uppsalas nationer och som har vunnit VM för studentspelmanslag vid tre tillfällen, inledde kvällen som även bjöd på fika, filmvisning och en frågesport om HIV som engagerade de drygt trettio besökarna på galan. Övrig musik stod duon Anna Ericsson och Tora Enqqvist för med två covers av Sofia Karlssons låtar, innan kvällen avslutades med Missionskyrkan egna ungdomskör M.O.D. som sjöng tre sånger.

Konceptet blev lyckat, 2629 kronor samlades in, och Micael Grenholm ser gärna att de fortsätter med liknande galor i framtiden.

   - Absolut, det är vi helt öppna för. Vi hade nog hoppats på att det skulle kommit lite fler ikväll, men det kan hända att vi i Diakoniagruppen i Uppsala inte varit så bra på att informera om kvällen, eftersom det mest varit Stockholm som har organiserat det hela. Jag hoppas att man kan göra det här till en ännu större grej och locka mer folk nästa år, säger Micael Grenholm.

Jakob Romeborn

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne