Carl-Olov Hultby är årets hedersevangelist

De har hittat kreativa och engagerande uttryckssätt för evangeliet som går hem både innanför och utanför kyrkans väggar. Det är motiveringen när Evangelistfonden nu har utsett årets stipendiater. Carl-Olov Hultby, pastor och evangelist i Equmeniakyrkan, är en av dem.

Evangelistfonden, som är ekumeniskt sammansatt, delar sedan 2007 ut stipendier till evangelister eller organisationer som arbetar med fokus på klassisk evangelisk tro. Årets stipendiater är Carl-Olov Hultby som utsetts till årets hedersevangelist, Cilla Eriksson – årets evangelist och Alpha Sverige – Årets organisation.

-  ­Det känns naturligtvis hedrande. Utnämningen är en bekräftelse på att i alla fall något blev rätt, säger Carl-Olov Hultby.

Hedersevangelist kan möjligen signalera att det handlar om en före detta evangelist, vilket inte är fallet när det gäller Carl-Olov Hultby som fortfarande är mycket aktiv. Han är glad över den ställning som evangelisterna har i Equmeniakyrkan.

-  Det är uppmuntrande att man anställer fler evangelister som arbetar på olika sätt. Det som förenar oss alla är kallelsen och längtan efter att skapa tillfällen för att få till mötet mellan människa och Jesus.

Cilla Eriksson, som blev utsedd till årets evangelist, använder sin idrottsbakgrund både som evangelist och föreläsare. Efter att ha kommit till tro 2013 startade hon projektet ”Ride of Faith, Hope and Love”. Under tre månader cyklade hon genom USA och samlade in pengar till offer för människohandel.

Carl-Henric Jaktlund, ledare för Alpha Sverige, är glad och tacksam över stipendiet på 20 000 kronor som också blir en välkommen förstärkning till organisationens ekonomi.

-   ­Det är särskilt roligt att Evangelistfonden uppmärksammar oss just nu när vi är mitt inne i en satsning på att bredda Alpha.  Nu finns alla föredrag på film och det behövs inte en föredragshållare för att kunna hålla en kurs. Man kan enkelt samla en grupp i sitt hem. I höst har vi sett en glädjande ökning av antalet registrerade Alpha-kurser.

I styrelsen för Evangelistfonden finns representanter för Evangeliska Frikyrkan, Frälsningsarmén, Pingströrelsen, Trosrörelsen och Equmeniakyrkan.

Stipendiehögtiden äger rum i Lugnetkyrkan i Falun, 18 november.

 

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne