Carin Dernulf till Equmenia

Carin Dernulf blir ny generalsekreterare i Equmenia. Hon går från en pastorstjänst i Centrumkyrkan i Sundbyberg till att leda Sveriges största kristna barn- och ungdomsorganisation.

 

 

Varför tackade du ja till att gå in i den här tjänsten?

-        Barn och ungdomar har alltid legat på mitt hjärta. Jag har arbetat både som ungdomsledare och ungdomspastor.  De senaste åren har jag arbetat som föreståndare och församlingspastor i Centrumkyrkan i Sundbyberg och även då varit med på läger. När man rör sig bland ungdomar så märker man att deras frågor är så kopplade till vad kristen tro säger om att vara älskad för den man är och om meningen med livet.

Generalsekreteraren i Equmenia har det administrativa ansvaret för verksamheten och personalen. Hur känner du inför den uppgiften?

-        Jag är utbildad personalvetare så det är inte helt främmande område för mig. Det blir ändå en ny roll att framför allt få utrusta och hjälpa andra i mötet med unga. Jag tror att jag har en bra erfarenhet med mig in i uppgiften. Det ska bli spännande att få arbeta ännu mer strategiskt än jag gjort hittills.

Har du någon koppling till Equmenia eller Equmeniakyrkan och dess bildarsamfund?

-        Inte mer än att jag var mycket i Fiskebäcks missionskyrka när jag växte upp. Min bakgrund är i Svenska alliansmissionen men jag har läst teologi på Johannelunds teologiska högskola. När jag satte mig in i Equmeniakyrkans teologiska grund så kände jag mig väldigt hemma med den. Min främsta erfarenhet av Equmeniakyrkan och Equmenia är via Hönökonferensen där jag predikat i sex år, både för unga och äldre.

 

Carin Dernulf, som efterträder Patric Forsling, tillträder tjänsten som generalsekreterare under hösten 2015. Hon är för närvarande föräldraledig.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.