Bibelskola i dagarna sju

Den 14-23 oktober arrangerar Equmeniakyrkan Hovslätt och Slättenkyrkan i Norrahammar gemensam bibelskola för fjärde gången. En hel vecka fylld med seminarier, gudstjänster, ungdomsmöten och bibelstudier tillsammans med kända talare och kyrkoledare från hela landet.

Arrangemanget innebär en enorm satsning för två små församlingar. Så varför gör ni det, David Hjelmqvist, pastor i Equmeniakyrkan Hovslätt?

– Folk tycker att det är en häftig grej! De blir imponerade av att lilla Hovslätt kan göra en så stor satsning. Vi har haft väldigt god framförhållning. Många talare blev tillfrågade för över ett år sedan. Då kan man få hit de flesta.

Vad hoppas ni åstadkomma?

– Dels är målet att människor ska få bli påfyllda, inspirerade och utmanade i sin tro. Sedan är vissa samlingar perfekta tillfällen för att bjuda med vänner och bekanta. Till exempel programpunkten med Tomas Sjödin eller Elise Lindqvist, som båda är välbekanta ansikten även utanför kyrkan. Vi har en bredd på programmet för att tilltala olika målgrupper. Sex och relationer, sport och barnfokus om vartannat.

Det är fjärde gången bibelskolan arrangeras?

– Ja, vi har kört vart tredje år sen 2007, men det är första gången som jag är med. Det har varit ett ganska blandat och gediget program tidigare år också, där man även uppmuntrat folk att ta lite ledigt från jobbet så att de kan vara med här.

Du tror att folk kommer att ta ledigt då?

– Ja, jag hoppas att folk vill prioritera de samlingar som är på dagtid under arbetsveckan. Men de största programpunkterna har vi planerat in på  kvällstid eller under helgen.

Hur går det med slutplaneringen?

– Det går bra, nu sitter jag och Samuel Drewitz, pastor i Slättenkyrkan, och planerar. Vi är väldigt laddade och förväntansfulla. Det känns som att vi har fått till ett riktigt bra program.

Hur många anmälda har ni hittills?

– Vi tar inte emot anmälningar, utan de flesta programpunkter är öppna. Sedan är det någon frukostsamling och lunchseminarium vi säljer biljetter till. Nu börjar det komma igång lite med försäljningen. Men många väntar nog till nästa vecka med att köpa biljett.

 

Lukas Lind

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne