Bekräftat nu: Döda kvinnan är Lena Wesström

Det var den försvunna Lena Wesströms döda kropp som hittades i ett skogsområde nära hennes hem i Örebro i lördags. Det meddelade Örebropolisen på tisdagseftermiddagen.

Lena Wesström anmäldes försvunnen för en vecka sedan, och polisen misstänkte snabbt att försvinnandet inte var frivilligt utan att hon blivit utsatt för brott. Dock dröjde det till i lördags innan polisen hittade kroppen som först nu med säkerhet kunnat identifieras.Polisen är i Örebro är självkritisk:

Mats Rupla, processledare för polisens hundverksamhet i regionen, är självkritisk.

– Hon borde ha hittats tidigare , säger Mats Rupla processledare för polisens hundverksamhet i regionen till Nerikes Allehanda.  

Som Sändaren tidigare skrivit var Lena Wesström pastorsordinerad och under en tid verksam som pastor i en av Equmeniakyrkans församlingar i Örebro. Senaste år har hon dock haft ett annat arbete.

Equmeniakyrkan skriver följande på sin hemsida efter det definitiva dödsbeskedet.

"Vi har nu nåtts av det obeskrivligt sorgliga budet att det är vår pastor Lena Wesström som är funnen död i Örebro. Polisen bekräftar detta idag på eftermiddagen. Equmeniakyrkans pastorer och medarbetare är fortsatt på plats i Örebro. Låt oss omsluta hennes närmaste familj och alla sörjande med bön om tröst och förbarmande.

Gud, låt ditt eviga ljus lysa för Lena. Vi ber om att du skall vara nära alla som sörjer och alla som tröstar. Kom med ditt ljus i allt mörker. Amen."

 

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.