Nyhet

Andréa bakar med hela Sverige

Bakning , kyrka och träning. Det är receptet för att uppnå lugn och ro i livet enligt stjärnbagare Andréa Brändström. I det populära teve-programmet Hela Sverige bakar berättade hon nyligen om sin kristna tro.

Det var Andréas systrar som anmälde henne till programmet utan att hon visste om det.

– Jag hade nog aldrig kommit på idén själv eftersom jag aldrig har sett mig som en så särskilt duktig bagare. Men det är fantastiskt roligt att jag kom med, säger hon.

Det är en stenhård gallring för att få komma med i programmet som har höga tittarsiffror. Avsnitten spelades in under perioden mars till maj. Hur länge Andréa var kvar i tävlingen kan hon inte berätta utan att röja hur långt hon kom. Det är bara hennes man som vet.

Bakningen har hon i generna efter mormor som hon växte upp i närheten av. Där bjöds det på fika förmiddag och eftermiddag och Andréa fick hjälpa till att baka. Men i tonåren kom annat emellan och det var först efter ett utbytes-år i USA som intresset för bakning tog fart igen.

– Jag älskar framför allt att göra tårtor och tårtdekorationer. När jag bakar kan jag fokusera på det jag gör och känner ett slags lugn även om det är ganska rörigt omkring mig med två små barn.

När Andréa berättade om sin kristna tro och att hon är medlem i Equmeniakyrkan i Hovslätt skickade TV4 ett filmteam till kyrkan. Här kunde man i ett av programmen se Andréa tända ljus i ljusbäraren.  Man filmande även kören hon sjunger i, men det avsnittet har ännu inte sänts.

– Mina föräldrar är inte med i kyrkan men jag har varit med i barn- och ungdomsarbetet och i olika körer. När jag träffade min man så bestämde jag mig för att bli medlem.  Jag har många vänner i kyrkan och det är dit jag går för att hämta kraft för livet, säger hon.

Är man född i Småland får man lätt en stämpel om man är kristen och Andréa får ibland höra att hon inte passar in i den mallen. Hon tror att en och annan kommer att bli förvånade när de ser programmet och hör om hennes kristna tro.

I Equmeniakyrkan i Hovslätt bjuds det, som i många kyrkor, ofta på fika. Det är ett bra sätt att umgås på, menar Andréa som kompenserar kakätandet med mycket träning. Hon är gruppkoordinator på ett av landets största friskvårdskedjor.

  • 0 Kommentarer

  • Lägg till ny kommentar