Alla nyheter

Visar 1-10 av 2079 artiklar
 • John Bjurenstedt är diakon i Majornakyrkan i Göteborg sedan i våras. Han är färdigutbildad och har hälsats välkommen i Equmeniakyrkan, men är inte ordinerad. Det första året i tjänst är även för honom ett vägledningsår. Men John har svårt att förstå varför han ska behöva vänta ett år på ordinationen.
  20 oktober kl 15:28 > Nyhet
 • Färdig pastor, men ändå inte riktigt färdig. Så kanske man skulle kunna beskriva de som går vägledningsåret, som innebär ett extra stöd men också vissa inskränkningar för nyutbildade pastorer i Equmeniakyrkan. Maria Hammar, pastor i Equmeniakyrkan i Vårgårda, är en av dem.
  20 oktober kl 15:27 > Nyhet
 • Läkarna har sin AT-tjänstgöring. Equmeniakyrkan sitt vägledningsår. Men vad skiljer en vägledningsdiakon från en ordinerad och hur är det egentligen med vägledningspastorns tystnadsplikt? I år går tolv pastorer och sju diakoner vägledningsår. Sändaren har pratat med två av dem.
  20 oktober kl 15:26 > Nyhet
 • Fastighetsbranschen bästa padelspelare finns fortsatt i Immanuelskyrkans bostadsbolag Probitas. I onsdags försvarade nämligen Samuel Borg och Hans-Martin Engströms titeln i Baltazar International 2017, en välgörenhetsturnering för fastighetsbranschen i den nya, populära och snabbt växande sporten padel.
  19 oktober kl 14:52 > Nyhet
 • Den svenska EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (L) fick idag starkt stöd i EU-parlamentet för sitt förslag till nya asylregler för unionen.
  19 oktober kl 14:01 > Nyhet
 • Teologiska Högskolan Stockholm har antagit fem doktorander till forskningsprojektet ”Kyrka i samtid”. Tanken från början var två men att det nu blev fem kan man tacka en nedlagd baptistförsamling för.
  18 oktober kl 13:49 > Nyhet
 • Det kan dröja 30 år innan EU når målet om att minst 0,7 procent av bruttonationalinkomsten går till internationellt bistånd, skriver den europeiska paraplyorganisationen Concord i en ny rapport.
  18 oktober kl 11:40 > Nyhet
 • Hundratals vittnesmål från Förintelsen läggs på fredag ut på nätet av Universitetsbiblioteket i Lund, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Det rör sig om 514 intervjuer med polska medborgare som suttit i nazisternas koncentrationsläger — bland annat i Ravensbrück.
  17 oktober kl 16:45 > Nyhet
 • Att Islamiska staten (IS) besegrats i al-Raqqa är välkomna nyheter för den syriska stadens invånare, som de senaste åren levt i ett skräckvälde.
  17 oktober kl 15:29 > Nyhet
 • Omkring 400 anställda och ideella ledare i Equmenia deltar i utbildningen Växa som ledare som sträcker sig över tre terminer. Linnea Englund, tonårsledare i Redbergskyrkan i Göteborg, är en av dem. Hon tror att hon kommer ha god nytta av utbildningen.
  17 oktober kl 14:11 > Nyhet

Sidor

Topplistan