Två Equmeniapastorer föreslås leda Bjärka-Säby

Jonas Eveborn föreslås bli ny föreståndare för den ekumeniska kommuniteten i Bjärka-Säby och Liselotte J Andersson vice föreståndare. Därmed kan det bli två av Equmeniakyrkans pastorer som övertar ledarskapet för kommuniteten.

Bjärka-Säby har främst blivit känt genom Peter Halldorfs arbete, men han vill nu lämna över det främsta ledarskapet. Jonas Eveborn, nu pastor i Missionskyrkan i Linköping, har funnits med i livet på Bjärka-Säby sedan 1999 då han levde där under ett år och sedan återkommit i olika roller.

- Allt som Bjärka-Säby står för med retreater, daglig bön, gudstjänstliv och sökande i den tidiga kyrkans rötter har varit en inspirationskälla för mig. Om Gud kallar och gemenskapen bekräftar att man vill se mig i den här uppgiften så är jag redo att göra det, säger Jonas Eveborn.

Att Liselotte J Andersson föreslås bli vice föreståndare tycker han känns mycket positivt. Kanske kan det bli mer av ett delat ledarskap i framtiden, säger han.

- Det är spännande att tänka på vad det kan innebära för Equmeniakyrkan i framtiden. Kanske det blir ännu tydligare upptrampade stigar till Bjärka-Säby, där ju redan många av Equmeniakyrkans pastorer finns med.

Idag har kommuniteten 150 medlemmar i Norden. I slutet av januari kommer ett extra medlemsmöte att hållas då frågan om det fortsatta ledarskapet ska beslutas. Om medlemmarna säger ja till förslaget kan Jonas Eveborn tillträda som föreståndare hösten 2017.

- Men jag kommer att vara kvar som medlem i Missionskyrkan i Linköping. Kommuniteten är ingen församling utan en bönerörelse som tydligt förutsätter hemvist och engagemang i en lokal församling.

Slottet Bjärka-Säby ägs av Sionförsamlingen i Linköping som tillhör Pingströrelsen.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne