Forskningsanslag till THS

Teologiska högskolan i Stockholm kommer att få del av de statliga forskningsanslagen. - Det är ett mycket efterlängtat besked, säger Owe Kennerberg, rektor för THS.

 
I den forskningspolitiska proposition som regeringen överlämnade i måndags föreslås att även enskilda utbildningssamordnare ska få del av de statliga forskningsanslagen. Från och med 2018 kommer de att få ett basanslag på 8 000 kronor per helårsstudent, jämfört med 12 000 kronor per helårsstudent vid statliga högskolor.
 
- Det är mycket glädjande att vi har fått gehör för våra synpunkter. THS utgör en aktiv och viktig del i det svenska forskningslandskapet. Våra forskare är kända inom sina områden och anlitas i vitt skilda sammanhang. Redan 2007 kunde dåvarande Högskoleverkets sakkunniga konstatera att THS:s lärarkompetens och forskningsvolym hade passerat motsvarande institutioner vid flera av universiteten. Sedan dess har utvecklingen fortsatt.
 
Nyligen beviljades återigen ett par lärare  vid THS forskningsanslag av Vetenskapsrådet och när regeringen under hösten gav THS tillstånd att utfärda licentiat- och doktorsexamen var det den slutliga bekräftelsen på THS:s kompetens, enligt rektor Kenneberg. Att regeringen nu föreslår att  högskolan också ska få del av statliga forskningsanslag ser han som ett efterlängtat besked. Statliga forskningsanslag har varit ett prioriterat mål för Kennerberg under de tio år har varit rektor för THS.
 
- Vi tror och hoppas att de politiska instanserna mycket snart också ska fatta beslut om nya utbildningsplatser till THS, för att finansiera högskolans utbildningsprogram för mänskliga rättigheter och teologi.
 
 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.