Åsa Steholt Vernerson ny koncernchef för Berling Media

Åsa Steholt Vernerson, vd för Gleerups, blir i höst koncernchef för Berling Media, där Sändaren och Kyrkans Tidning ingår.

I morse när Åsa Steholt Vernerson tog tåget upp från Helsingborg misstänkte hon att hon skulle bli erbjuden jobbet som koncernchef i Berling Media. En rekryteringsprocess som löpt över åtta veckor hade nått sitt slut och hon fick frågan om hon ville ta över den 1 september när Henriette Zeuchner kliver av koncernchefsjobbet.

– Det känns fantastiskt roligt, säger hon. Tidigt hörde styrelsen av sig om jag var intresserad och jag rannsakade mig själv och landade i att jag tyckte det skulle vara mycket spännande och utmanande. Sedan följde en lång process med en rekryteringsfirma som så att säga godkänt mig utifrån ett externt perspektiv.

Vad ska du göra som koncernchef?

– Jag tänker inte vända upp och ned på allting utan fortsätta jobba utifrån förutsättningarna vi har just nu och de är väldigt goda. Vi har långsiktiga ägare och inte minst oerhört kompetenta och engagerade medarbetare.

Vilka är dina styrkor som blivande koncernchef?

– Jag har kort startsträcka eftersom jag känner de olika bolagen väl. Minst känner jag Verbum som jag ska ägna tid åt att lära känna. Jag arbetade fem år på Sydsvenskan där jag var marknads- och upplagechef och där jag var ansvarig för privatannonser, så tidningsbranschen står mig nära. Även om det är länge sedan är jag väl medveten om vilka utmaningar branschen står inför.

Åsa Steholt Vernerson är 54 år, bor i centrala Helsingborg nära fotbollsstadion. Tidigare, när dottern, 21-åriga Fanny, bodde hemma red mor och dotter men nu har hästintresset ersatts mer och mer av trädgårdsskötsel. Maken Bengt jobbar på Höganäs, också med ekonomi, och det blir en hel del jobbprat hemma vid köksbordet i Bjuv.

I en kommentar till utnämningen säger Berling Medias styrelseordförande Dan Lannerö:

– Åsa Steholt Vernerson har skapat mycket goda resultat inom Gleerups under elva år. Hon får nu leda fortsatt utveckling av hela Berlingkoncernen, inte minst vad gäller digitala framtidssatsningar.

Kajsa Söderberg

 

Fakta: Berling Media AB

Koncernen består av de tre bolagen Gleerups Utbildning AB, Gothia Fortbildning AB och Verbum AB. Utöver detta ingår även moderbolaget Berling Media AB med koncerngemensamma funktioner.

 

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.