3000 till Oasmötet

Snart är det dags för en av Sveriges största kristna sommarkonferenser. I år hålls den för andra året i rad i Jönköping.

Mellan den 26 och 30 juli besöks Jönköping av uppskattningsvis 3000 personer som ska delta i Oasmötet 2016. Utöver de gemensamma mötena i Idrottshuset hålls cirka 30 seminarier runtom i centrum samt helandegudstjänster i Sofiakyrkan på eftermiddagarna. Parallellt med det stora mötet pågår också ett ungdomsläger förlagt till Prolympia.

– Vi har inga stora nyheter. Men det är lite själva grejen, man vet vad man får, säger Per Ewert som är med i ledningsgruppen för Oasmötet.

Är det någon programpunkt du skulle vilja lyfta lite extra?

– Syster Karin talar på onsdagens kvällsmöte och då är det fri entré. Annars har vi avgift eftersom Oas inte är något samfund med inkomster.

Syster Karin från Alsike Kloster, Knivsta, var uppskattad som Sommarpratare i P1 förra året och på Oasmötet ska hon tala under rubriken Med Jesus i vardagen – Om Herrens ledning, hjälp och ingripanden!

På fredagen arrangeras en eftermiddag för präster och pastorer i Slottskapellet och Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift, ska hålla ett inledande tal.

Sedan tar Andrew Watson, biskop i Anglikanska kyrkan över för att tala om ämnet:Hur gör vi lärjungar som själva förmår att göra andra till lärjungar?

 

Sara From

 

OASMÖTET 2016

VuxenOas, Youngsters och UngdomsOas pågår i Jönköping 26-30 juli.

 

Ett Oasmöte innehåller bibelundervisning, daglig mässa, lovsång, många tillfällen till själavård, bikt och personlig förbön.

 

Oasrörelsen definierar sig själv som en fristående karismatisk rörelse, som vill främja en sund andlig förnyelse. Oas har sin grund i evangelisk luthersk tro och vill tjäna Svenska kyrkan med en öppenhet mot andra samfund.

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.